|
|
صينية بامية بالفرن
صفحة 1 من اصل 1
طريقة عمل محشى فلفل ألوان
المقادير
12 x عدد فلفل أخضر حلو (و أصفر و أحمر)
2 x عدد طماطم (مفرومة)
2 x كوب مرق اللحم
2 x معلقة كبيرة زيت زيتون
1 ½ x كوب ماء
1 ½ x كوب أرز عادى
1 x عدد بصلة مفرومة
1 x معلقة صغيرة فلفل أحمر مطحون (حار)
1 x معلقة صغيرة كزبرة خضراء
1 x عدد فص ثوم مهروس
1 x معلقة صغيرة نعناع
1 x معلقة صغيرة ملح (او حسب الرغبة)
1 x معلقة كبيرة بقدونس طازج (مفروم)
الخطوات
فى حلة على النار هنضيف الزيت ونقلب فيه البصل والثوم لحد ما يدبلوا وبعدين نضيف الطماطم ونقلب كويس.
هنضيف الأرز والخضار والتوابل والأعشاب ونقلب كويس.
هنضيف نصف كوب من المرقة ونستمر فى التقليب,
وهنضيف باقى المرقة بالتدريج لحد ما الأرز يستوى
نصف تسوية وبعدين نرفعه من على النار.
هنقطع رأس حبات الفلفل الملونة ونشيل منها البذور او اللب، وهنحشيها بخليط الأرز.
فى حلة هنرص حبات الفلفل و نضيف ماء بحيث يغطى ثلاثة أرباع الفلفل.
نرفع الحلة على نار متوسطة لمدة ربع ساعة لحد ما الأرز يستوى كويس وبكده يبقى جاهز للتقديم.
. بالهنا والشفا.
التوقيع
jassim- المدير العام
- عضو مفضلجائز التسجيل في المنتدى
- الدولة : مملكة البحرين
المشاركات+ : 18887
نقاط الخبرة+ : 14378
تاريخ الميلاد : 03/07/1996
تاريخ التسجيل : 17/03/2017
العمر : 27
صينية بامية بالفرن
المقادير
البامية : 1 كيلو
- اللحم : 1 كيلو (مقطع مكعبات)
- البصل : 1 حبة (كبير الحجم / مفروم)
- الثوم : 3 فصوص (مهروس)
- فلفل أخضر حار : قرن (مقطع)
- فلفل أسود : نصف ملعقة صغيرة
- حبهان : نصف ملعقة صغيرة (مطحون)
- ملح : ربع ملعقة صغيرة
- الزيت النباتي : 2 ملعقة كبيرة
- طماطم : 1 حبة (كبيرة الحجم / مقطعة)
- زيت الزيتون : 10 ملاعق كبيرة
- مرق اللحم : 120 ملليلتراً
- البصل : 1 حبة (كبير الحجم / مفروم)
- الثوم : 3 فصوص (مهروس)
- فلفل أخضر حار : قرن (مقطع)
- فلفل أسود : نصف ملعقة صغيرة
- حبهان : نصف ملعقة صغيرة (مطحون)
- ملح : ربع ملعقة صغيرة
- الزيت النباتي : 2 ملعقة كبيرة
- طماطم : 1 حبة (كبيرة الحجم / مقطعة)
- زيت الزيتون : 10 ملاعق كبيرة
- مرق اللحم : 120 ملليلتراً
طريقة التحضير
[list=rtl]
[*]
سخّني الفرن على حرارة 180 درجة مئويّة وأحضري طبق فرن مناسب للتقديم، أو صينيّة مرتفعة الحافة.
[*]
ضعي الزيت في مقلاة على نار متوسّطة، إلى أن يسخن. ثم أضيفي البصل، وقلّبي إلى أن يذبل، ثم أضيفي الثوم والفلفل، وقلّبي لتتصاعد رائحة الثوم.
[*]
أضيفي اللحم، وقلّبي ليصبح ذهبيّ اللون، ثم انثري الملح والفلفل والكزبرة.
[*]
أضيفي البامية، وقلّبي إلى أن تتحمّر، ضعيها في طبق الفرن، ثم وزّعي فوقها الطماطم. وذوّبي المعجون في المرق أو الماء، ثم أضيفيه للبامية.
[*]
أدخلي الصينية إلى الفرن لمدة 40 دقيقة ليكتمل النضج وانثري الكزبرة، وقدّميها.
[/list]
jassim- المدير العام
- عضو مفضلجائز التسجيل في المنتدى
- الدولة : مملكة البحرين
المشاركات+ : 18887
نقاط الخبرة+ : 14378
تاريخ الميلاد : 03/07/1996
تاريخ التسجيل : 17/03/2017
العمر : 27
مواضيع مماثلة
» عمل صينية سمك
» حديث النبي صلى الله عليه وسلم
» طريقة صينية الدجاج بالفرن بالخطوات المصورة
» طريقة عمل بامية ويكا سودانيه
» طريقة عمل طاجن بامية باللحمة الضاني
» حديث النبي صلى الله عليه وسلم
» طريقة صينية الدجاج بالفرن بالخطوات المصورة
» طريقة عمل بامية ويكا سودانيه
» طريقة عمل طاجن بامية باللحمة الضاني
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى