|
|
كباب حلة بالبابريكا
2 مشترك
صفحة 1 من اصل 1
كيفية تحضير كحك بالتمر الملفوف
المقادير
4 x معلقة كبيرة زيت عباد شمس
3 x كوب سميد
1 x معلقة كبيرة قرفة
1 x كوب زبدة
1 x كيلو تمر
1 x كوب ماء
الخطوات
هنخلى التمر من النواه ونفرمه كويس جدا ونضيف عليه 4 معالق زيت والقرفة.
هندوب الزبدة فى حمام ماء و نخلطها مع السميد والملح ونعجنهم كويس مع اضافة الماء بالتدريج ونستمر فى العجن لحد ما العجينة تتماسك.
هنفرد العجينة بالنشابة وهنقطعها لشرائح طويلة وبعدين هنضيف شوية من التمر بداخل كل شريحة ونلفها على شكل حلقة.
هنرص حلقات الكحك فى صاج أو صينية وتدخل الفرن على درجة حرارة 180 ولمدة ربع ساعة.. وبكده تبقى جاهزة للتقديم
التوقيع
jassim- المدير العام
- عضو مفضلجائز التسجيل في المنتدى
- الدولة : مملكة البحرين
المشاركات+ : 18887
نقاط الخبرة+ : 14362
تاريخ الميلاد : 03/07/1996
تاريخ التسجيل : 17/03/2017
العمر : 27
كباب حلة بالبابريكا
مقادير كباب الحلة بالبابريكا كيلو لحمة كندوز ¼ كيلو بصل 2 ملعقة زيت ملعقة كبيرة بابريكا 3 فصوص ثوم ملعقة صغيرة كراوية ملح فلفل أسود 2 كوب شوربة 2 ملعقة صلصة طماطم طريقة عمل كباب الحلة بالبابريكا شوحي اللحم في البداية، ثم أضيفي إليه البصل في الزيت حتى يتحول لونه إلى البني الفاتح. أضيفي البابريكا والثوم والكراوية والملح والفلفل الأسود، واخلطي كافة المكونات جيدًا. ضعي الشوربة وصلصة الطماطم واتركي الخليط على النار حتى يصل لمرحلة الغليان، ثم خفي درجة الحرارة بالتدريج. أضيفي اللحمة واتركي الخليط يغلي ببطء على النار، واتركيها حتى تمام النضج لمدة حوالي ساعة ونصف، واضبطي الملح قبل التقديم. |
jassim- المدير العام
- عضو مفضلجائز التسجيل في المنتدى
- الدولة : مملكة البحرين
المشاركات+ : 18887
نقاط الخبرة+ : 14362
تاريخ الميلاد : 03/07/1996
تاريخ التسجيل : 17/03/2017
العمر : 27
صفحة 1 من اصل 1
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى